PRESSEMEDDELELSE

København, dec. 2017

For 10. gang fejrer Nordic Open mangfoldighed på dansegulvet

I år er det 10. gang, at København lægger dansegulv til det internationale dansestævne Nordic Open, der tiltrækker op mod 500 deltagere og publikummer. DGI-byen vil igen i år være stedet, hvor dansepar af samme køn såvel som mixed-par fra hele verden vil fejre mangfoldighed på en festlig og farverig dag med sportsdans på alle niveauer.

Laksko, tuxedos, pailletter og bling. Den københavnske danseforening PanDans gør det igen. Faktisk for 10. gang. For om få uger fylder vi igen DGI-byens største hal med sportsdansere, publikummer og dommere fra hele verden. Op mod 500 mennesker samles på dansegulv og publikumsrækker til en dag fuld af konkurrenceånd og mangfoldighed.

”Igen i år har vi dansepar på alle niveauer. Nordic Open er så etableret på den internationale scene for same-sex-dancing, at vi tiltrækker højtkvalificerede dansere fra hele verden,” fortæller initiativtager og projektleder Niels Henrik Hartvigson.

Nordic Open er åben for par af både samme og modsat køn, og som det eneste sportsdanserstævne på dansk jord har Nordic Open rækker for både mand-mand, dame-dame og mixede par. Nordic Open er på tilskuerrækkerne åben for alle danseinteresserede, der vil opleve et unikt event i København.

”Nordic Open placerer København i forreste række, hvad angår sport, kultur, mangfoldighed og accept. Det er den eneste begivenhed af sin slags i hele Norden, og den er et unikt tilbud til både københavnere og turister,” fortæller Niels Henrik Hartvigson.

DGI-byen glæder sig også til Nordic Open igen, lyder det fra sport- og kulturchef Anne Liisberg:

“Nordic Open bibringer åbenhed, inklusion og mangfoldighed til DGI-byen. Af den grund er vi, i DGI-byen, stolte af at huse Nordic Open for 10. år i træk og håber på mange flere år i fremtiden”.

 

Nordic Open – lørdag d. 30. dec. 2017

Kl. 10-20 i DGI-byen

 

Nordic Opens historie: I sommeren 2003 afholdt PanDans den første danseturnering for same sex-par under sportsstævnet EuroGames med 2.500 deltagere fra hele Europa. Danseturneringen blev så stor en succes – ikke mindst i fht. pressedækning og et begejstret publikum – at Nordic Open, som konkurrencen efterfølgende hed, er blevet afholdt siden 2005. I 2007 blev initiativtagerne til Nordic Open, Niels Henrik Hartvigson og Mette Bugge, indstillet til prisen ÅRETS HOMO af Landsforeningen for bøsser og lesbiske. I 2010 blev PanDans indstillet til SPORTSPRISEN af Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.

Pressekontakt:
Niels Henrik Hartvigson, initiativtager og projektleder, tlf 29910602, nielshenrik@hotmail.com Lucas Ejby Seidenfaden, danser og pr-ansvarlig, nordicopen@pandans.dk

Pressebilleder:

http://www.pandans.dk/nordic/?page_id=629 og http://www.pandans.dk/nordic/?page_id=616